Open links in secondary window

::blurry me::-::sumbody please give sum lite::

it just one of many place where i can put all my craps and tell the whole world what happen to me n what am i thinking about life....

 
(UNDER CONSTRUCTION2010)Meh chat kat sini...korang nak tanya aper2 pun boleh...akan cuba di jawab..InsyaAllah..(UNDER CONSTRUCTION2010)

Currently Favorite Music Video
m.a.s.a. s.p.o.n.s.o.r. p.e.s.a.n.a.n.

Yahoo! Avatars U.K. & Ireland

Add Me At....
    http://www.friendster.com/profiles/selserkem

    http://www.facebook.com/profile.php?id=652253774

    http://www.myspace.com/maxxperezwu

Bloggers "Family Affairs"
Bloggers "Kenalan kolej"..
Bloggers "TABIK HORMAT"
Bloggers "AkmaFC & Jiwangans"..
Bloggers "Nubies"
Tertinggal Komuter??!?!
Tertinggal ERL????
Fender+ Darth Vader=ME!!!
Tuesday, October 31, 2006
lighter side of me...

FENDER

Mesti korang pelik kan…letak nama Fender plak..hehhee..sebnarnyer nk tunjukkan tajuk2 ni as symbol pd posting ku kali ni..Fender ni bleh laa di kaitkan ngan ceria kerana keletahnya yg kelakar..bleh je letak nama lain tapi…ni je yg terlintas kat kapla ni..hehehhe..

So..mmdgkan sy ni dh lama xposting….so posting kali ni akan panjang menjela…mungkin akan jadi 2 posting…so..stay tuned ok…kan ku beritau apsal lama x posting…

1st of all…Raya tahun ni…balik kampong..kat states tau..tapi before that…me n family menjengah pada yg lama meninggalkan kami…kami ke kubur arwah adik dan juga ke kubur atuk n nenek belah ayah….masa smpi ke kubur arwah adik..sy xtau awat tetiba teringat kenangan terindah ngan arwah adik….harap2 dia berada bersama org2 yg beriman.

Malam raya plak…kami berada di umah peninggalan arwah nenek n atok sy (wlpn kini didiami oleh org lain..tetap sy panggil umah peninggalan..nak tau kenapa?? Sila dptkan penjelasan si posting satu lagi…)Alhamdulillah..semua berjalan dgn lancer…tapi yg paling menggelitik ketiak ni…bila 2 org kanak2..sorg Omputih celup, sorg lagi Melayu pure…..sorg kata “Iron”…yg sorg lg plak kata.. “tak laa, Sterika”…mmg gamat laa waktu tu….one of my closest cousin pun ader…I miss her…hehhehe…I found that my cousin eksiden di wangsa maju….nasib baik xde ape2….

Di pagi raya..kitorg semayang di Masjid Wilayah..kat Jalan Duta….besar ooooo……tapi PA systems x baper elok laaa…bikin kacau je….lepas bersarapan pagi n berkemas2..kami sekeluarga bertoloak pulang ke States….disana gak dpt jumpa ngan my cousins and oso my favourite Nieces n Nephew…..gosh…that boy already grow!! He miss his Bibik..kah3x…on 2nd day of raya, my mom n her family organizing a “kenduri” sbb my aunt baru masuk umah baru….kiranye laaa…So all the “anak2 muda” telah di pelakukan “kerahan tenaga”…ada yg mengemas di tempat berlangsungnya majlis. For me n some of my cousins…kitorg jadi pembasuh pinggan….penat tu x laa sangat..tapi sbb kitorg start buat keje lepas subuh…maybe around 7am…till 11am..non stop..eventhough i’ve to bekejar ke kedai membeli barang2 yg x cukup…but for me I dun mind…lagi suka ader laa…but..part plg besh skali…bila kitorg berjaya beli Ais ngan harga yg AMAT Murah…thanx to my cousin yg berjaya menconvience kan diriku ni…

Raya ketiga dah balik sini…sbb ader kelas (yg pd akhrnya xjd)…so yg balik ke umah Cuma sy n my sis…sbb dier keje esoknya…sambil2 jln kat kotaraya (as I kene amik bas dr KL ke serdang)…sy dpt tau citer “the Hospital pt. 2 dah kuar…btw…pd yg xtau, citer the Hospital ni di tayangkan 8TV pd jam 8.30pm….klu korg ingat sy minat sbb heronye…silap sikit laa…bukan psl dier sorg je..tapi pada sorg lagi pelakon dlm tu…yg pasti slain dr heroin…so wit my own duit(raya) pi jugak aaa beli…saying oo..dh follow..takkan nk biaq camtu je kan….klu sesapa nk cari mana kedai2 kat kotaraya yg dulu kat basement tu..sila laa cari sy yer….hehhehehe…..

Satu lagi hal….sy tlh mendapat satu panggilan yg xterjangka langsung….ingatkan dier dah lupa member2 lama dia….ye laaa….last skali jumpa pun waktu zaman masih main kejar2, komuter pun xde lagi waktu tu….ooo man..i miss that moment…dia bertny khabar…and dia bgtau yg dia call nun sana di Negara padang pasir….erm….mmg tak sangka….about 30mins, sy mintak dia letak sbb taknak laa dia kene bayar mahal….dia kata klu ader masa, hantar2 laa sms kat dia….for you I will(cheewaah).....

Pada hari raya keempat, my team for PS..telah buat meeting tergempar pabila we all kene come out dgn idea baru sbb nnt pd masa persembahan….ader 6 teams(including us) buat drama…so my team dh tukar and came out wit new Idea..taknak cakap kat sini..nnt tak syok..hahahha…pd belah petang…sy menemani my sis pi beraya di umah kwn baiknya…kat sana gak, terjumpa ngan kucing akak tu…GEMUK+SIHAT giler!!!! Makam IAMS tu (makanan kucing premium…jauh lg mahal dr Friskies n Whiskas)….tapi kucing tu pemalu….

Sabtu lepas…pi beraya umah kengkawan Sec. School…mmg gamat laa tmpt tu…..Cuma ader satu kemusykilan…xpe laaa..nnt baru bgtau…..

So maybe next 20 days…Cuma penuhi invitation beraya je laaa….

OPEN HOUSE!! OPEN HOUSE!! OPEN HOUSE!! OPEN HOUSE!! OPEN HOUSE!!
OPEN HOUSE!! OPEN HOUSE!! OPEN HOUSE!! OPEN HOUSE!! OPEN HOUSE!!




now we are going to the darker side of me.....



DARTH VADER


Hari ni mmg duka sket laaa…gadoh ngan papa…pastu banyak laa…..xterlintas langsung….skang ni rasa cam malu je nk balik umah…mcm kene pakai kulit **** je klu nk masuk umah…..malu siot…..mmg slama ni aku yg salah…tap ink wat camno….bende dh l;epas kan……btw….perkara ni berlaku pagi tadi…nk citer secara detail..mcm malu je…senang citer…I’ve been caught red-handed doing things yg aku janji xkan buat lagi….shit….i being somebody else to my self…how can I face my family…..this is how I can express my feeling…through i-love-it-so-much blog….. klu sesapa baca…..i mean from my family….i truly sorry…maybe what papa said was true, the jembalang tanduk tu tak blah lagi dr badan ku ini…..

Btw….this year…I see a lot of pergaduhan kat my surrounding…jgn pi jauh sgt…somebody near (I mean VERYY near to me) bergaduh…aiyaakk..tak bleh terima langsung laaa…….blum lagi psl nk beraya….i dunno what to say……

Pastu psl bende2 lain…ader yg xsuka…ckp blakang2….biler kita sound..kata kita tak berbudi…abis tu?? Takkan dier x berbudi..kita plak nk berbahasa…tak fair kan…

Pastu satu lagi…spatutnya org study kat U lagi pki byk duit…ape kejadah laa bg bebudak byk duit raya..pastu bg alas an…”yg besar xyh laa duit raya”…bukan psl duit raya sy bengang…tapi psl mentality org sekeliling….nak tau aper lagi…budak besar, mesti dh keje…HAALLLLOOO!!!!! Skrg zaman moden laaa…org dh tua kerepot pun akan still blajo…takkan kita ni yg kecik tak blajar…tak di nafikan….mmg sy agak slow dlm pikap-memikap ni….tapi…as long ader usaha..anything can go OK…

Pastu…sy gak ader laa terasa hati…bukan ngan sesapa…ngan diri sendiri….badan kata lain…hati kata lain…..bongong btul….tu laa org kata…..the act of body sometimes doesn’t resemble the true colors….shit!!!

Oso…I wonder it my friend kata si hipokrit dlm kebanyakkan kata2 dia di mana2 tu…dia maksudkan sumbody yg really2 I kenal….klu betul laa….i…on behalf orang tu…minta maaf sangat2 laa kat dia….

Seriusly…skrang sy tgh cari siapakah diri ni yg sebnarnya…mencari true colors sendiri….xnk lagi berada dibawah bayangan org lain…..xde maknanya klu kita asik berada dibawah…di tindas…di herdik….for what????

Aku rasa pilu tgk kubur arwah Amir….sbb penah satu ketika dulu…aku laa yg menyebabkan dia di belasah teruk….aku laa penyebabnye…dan smpi skrang pun aku masih menyesalinya…tapi aku xtau kenapa…aku xleh nk berubah…penah dulu aku berubah..tak lama….pastu jd balik….ingatkan biler dh masuk bln ramadhan ni..dh OK…tapi…entahlah…aku xnk nnt biler jd habit..pastu jd darah daging….. aku harap aku bleh control…..


-out of here…-

p.s: I oledi add my cousin’s blog…do hv time to read it yaa…worth of reading it..hehehhe ....go check it out


Photobucket - Video and Image Hosting

-maxx-
hasil muntahan pikiran maxx @ 1:44 PM   2 kata balas
Tribute to my PRECIOUS!!!!
Monday, October 09, 2006
hi all....

di kesempatan ni nk ucapkan slamat berposa...pd yg cukup posanyer (smpi ke hari ni) 17 hari....smoga di beri keberkatan pd korg sumer.....

erm... nk citer laa skit...berbalik pd kisah Felix sy tu...hari jumaat yg lepas... jiran seblah umah sy call sy kata Felix dh jumpa...hanya Allah je laa yg tau betapa gumbiranye hati.....so..tanpa berfikir panjang...sy dn kakak bergegas ke tempat kejadian smbl di temani ayah yg bawak keta......waktu kami smpio di sana...(btw...kami di beritau Felix ade kt padang) mmg x nmpk aper2...until hati sy tergerak nk pandang ke longkang...Ya Allah...kurusnyer dia...sy bawa dia balik.,...terus beri pd mak......kasih syg mak mmg xde tolok bandingnya...tak usah sy citerkan kisah yg lebih perit...biar mereka saja yg telah dgr dr mulut sy saja yg tahu...(anda mmg insan2 terpilih utk mendengar cerita dr sy ni)

Sewaktu di lahirkan, Felix mmg yg paling aktif, paling sihat dan jugak PEMBULI!!! saper ajar?? saya laa..saper lagi..gahahhahahhahahah.....dia laa tempat sy membuang segala amarah kat kepala otak ni.....tapi....khamis 28 september..bebetul menguji sy...dgn kehilangan felix...hampir setiap kali mata tertutup (termasuk tidur petang yerr), wajah dia melambai2 ke mata ni....

Namun....mimpi 2 hari sebelum "kepulangan" dia benar2 merunsingkan....Dlm mimpi sy...Felix kembali ke rumah tetapi kembali membawa diri selepas beberapa ketika.....pelik sy memikirkan ttg perkara tersebut...tidak sy beritahu pd keluarga, takut mereka akan mengejek sy...Lalu sy diamkan saja.....

Jumaat lepas...setelah diam siap dimandikan.....sy biarkan Felix tido di badan sy.....alangkah indahnya kenangan itu....bersama Felix kembali..setelah seminggu kehilangannya...Mawi juga bagaikan tak senang pabila sy hanya bermain dgn Felix saja...lalu sy katakan pd mawi..."xper..nnt bila Felix sihat...kita main sama2 yer.." tak tahu laa jika Mawi paham atau tidak......

Malam jumaat itu....Sy lihat Felix bagai tak bermaya....lalu sy katakan pd mak utk biarkan dia tido di dapur shaja..lagipun sy khuatir jika mawi masih mengganggu Felix....jadi sy biarkan dia tidur beralaskan tuala tebal...namun rupanya...tuala itulah menjadi alas tidurnya yg terakhir.....usapan sy jugalah menjadi usapan terakhirnya...dan dokongan sy sewaktu mengalihkan dirinya dr depan komputer ke dapur menjadi dokongan terakhir sy pd dia...bila..tepat jam 1230pg, 7 Oktober 2006, Felix menghembuskan nafasnya yg terakhir yg bersaksikan sy yg lemah lagi hina....tiada kata dpt sy katakan..hanya airmata yg menjadi peneman tidur sy di kala itu...disebabkan hujan yg lebat malam itu..Ayah amik keputusan utk di kebumikan di siang hari......

Semoga ALLAH MENBERKATI HIDUP MU......


DLM KENANGAN.....

24 Julai 2006 - 6 Oktober 2006




-out-

Photobucket - Video and Image Hosting

-maxx-

hasil muntahan pikiran maxx @ 1:26 PM   0 kata balas
Bangkit kembali selepas tidur yg panjang....
Sunday, October 01, 2006
Hi all....

selepas 18 hari (lama giler.....pemalas tul) dari last posting, baru laa kini ade masa nk posting...hehhe.....sorry all..sbb xde idea nk ckp aper...nk gather maklumat dulu....

btw....sejak akhir2 ni..klu u guyz masuk my frenster or myspace n kerap tgk me online...jgn salah sangka..it's not me on9..i ask sum1 utk sign in to my page sbg menunjukkan i online...cume beberapa hari lepas je baru dpt peluang nk on9...chating...and doing my b*llsh*t kat sini....(opppzzz puasa.....xpasal2 masuk buku 555)....

let me start wit...what happen during last 18 days....

bz ngan study...mcm biasa laa.....ngan exam nk dekat, ngan assignment yg smpi laa ni pun x paham aper lecturer ajar.....isk3x.....tapi yg paling menarik skali adalah bila sy kene buat speech utk kelas "Ucapan UMUM" (Public Speaking)...i chose to do on crocodile hunter....mcm siot jer....waktu memula buat tu..confident giler..tp bila kat depan kengkawan...semua yg di baca...lesap cenggitu je...pastu kengkawan kene evaluate....sumer kutuk giler babi....sakit je hati...klu waktu tu sy ader m-16...dh lama muka budak tu sy hancurkan...tapi.sbb tu cuma evaluation je..so sy buat dunno je...

Test Account..shhhesshh..i think i oledi bull****...ntah laa....i can't cope wit the way she teach..she thought sumer org dlm kelas tu mmg ader basic account agaknyer...ajar mcm concorde je...laju smacam...most of my classmate sumer paham...me?? jgn citer la.....mmg hangin giler....Macro pun...OKlaaa...xde laa payah sgt...oso Business Law pun..smpi laa ni..still OK..xde terumbang ambing...but i still nk blajar ngan lebih gigih....

hari tu..ader dgr radio..memula ERA...pastu tukar ke FlyFM...boring sgt lagu kat sana..tukar ke HitzFM...last skali pi kat HotFM....waktu tu..mmg nasib baik sy laa...baru dpt tau yg Tini 3r nk berlepas ke London...utk further study..xler rasa sedih..cuma rasa kurang bising laa belah petang....

erm....NEway.. i just lost my 3 kittens...sumer dlm 3 minggu ni....2 were been calling by ALLAH..another one...kene culik...waktu memula tau tu...hangin jugak laaa....tapi rite now....aper yg sy harapkan..agar org yg amik kucing sy tu...jaga laa dier baik2....jgn dera dia.....

Last Thursday.... my public speaking lecturer bagi tajuk2 gatal utk di present...iaitu...Poligamy, Silicon Implant, Viagra, Sadomasochism and Kissing...guess which one i choose??? teke laa...yg pasti i play SAFE and i'm in the game!! hahahhaha....oso 1st training futsal....selepas beberapa bulan xmain..tapi satu kejadian memalukan berlaku...dimana i passed out!! malu giler!!! tapi lumrah ler tu...perut kosong + xcukup tido....mmg laa...thank god, nothing happen to me.....

smalam (30 sept)....ader majlis bukak posa ngan minah tu....makan OK..maybe i miss my air tebu kut...xde selera nk makan..HAK Hak...sumer yg dtg tu ader yg sporting..ader yg tak....tapi yg plg besh skali...bila minah tu nyanyi dangdut...ader jugak yg request dier nyanyi lagu Penasaran..Kopi Dangdut...last2..lagu Dag Dig Dug...adduuusss...nasib baik laa...klu tetiba dia nyanyi lagu Inul...yg kocok2 tu..mmg ********** <---isi sendiri..... hari ni....back to normal..being me and always me....dun want to be hypocrite..mcm ader sorg kawan sy tu....depan baik mcm angel..blakng jahat mengalahkan devil....

Last but not least.....

Photobucket - Video and Image Hosting


-out-

Photobucket - Video and Image Hosting

-maxx-
hasil muntahan pikiran maxx @ 9:24 AM   0 kata balas

About Me

Name: maxx
Home: Ser-dunk, Selangor, Malaysia
About Me: I like to be with my family..hang out wit my frenz...and talk for hours at phone.....
See my complete profile
Wishlist

  • Harry Potter DVD collector's boxset
  • HSM DVD collector's boxset
  • Twilight Saga DVD collector's boxset
  • MacBook Air
  • Kia Picanto
  • Mr. Right
Movies that I planned to catch

  • Harry Potter and the Deathly Hallows part 1
  • Harry Potter and the Deathly Hallows part 2
  • Twilight Saga: Breaking Dawn part 1
  • Twilight Saga: Breaking Dawn part 2
  • Muallaf
  • Valentine's Day
  • Beastly
  • The Karate Kid
  • Toy Story 3
  • Me & Orson Welles
  • Footloose
  • Julie & Julia
  • Young Victoria
  • The Smurfs
  • Scott Pilgrim vs. The World
  • National Treasure 3
  • underconstruction2010
  • underconstruction2010
Penaja tak berbayar...

Free Blogger Templates

BLOGGER

Click here to Join StacyFC
Let's make sure she'll become next AF's pearl..ALAMAK TERLEBIH SUDAH...

Click here to Join Nubie Club
Let's make him the next pearl, along side his buddies in AF6...CAYALAH...

Click here to join jiwangunited
Click to join jiwangunited

Click here to join Gua.com.my
Click to join GUA.com.my

Click here to join GlaxieBlog*
Click to join GalaxieBLOG*

Click here to AddictingGames.com
Click to Play Games, Free Online at AddictingGames

Click here to Miniclip.com
Click to Get Free Games n Shows

Click here to join HOManiacs Malaysia
Click to join HOManiacs

Click here to join JC.net
Click to join Jay Chou.Net

Konfem aku ke Sana...AT LEAST ONCE A DAY!!!!
Pusat mencari Vidclip2 best

Kenangan lama menikam kalbu

Forum mencari kawan lama...senior dan junior

UiTM Dihatiku

American Degrees..LOCALLY

SEGi..my new-found school

we R in F.I.R.E. Club

The Actor's Studio

Comic Fiesta

Micheal Lau of Gardener's Gala

Forum Minyak Tanah

Red Film

Sepet

Malaysian Videos Award

Kaki Seni

Finas

Tempat Usha komik, majalah anime terbaru

Majalah Media Hiburan

Harian Metro Online

Usha Henpon Murah kat sini

Pusat penukaran waktu

Tempat aku tgk RM jatuh mendadak

AXN's Too SEXY...

underconstruction2010
underconstruction2010

Siaran Paling Syiok

www.hotfm.com.myHotFM

www.hitz.fmHitz.FM

www.era.fmEra.fm

www.radio1.com.myNasional FM

www.my.com.myMyFM

© 2006 ::blurry me::-::sumbody please give sum lite:: .Template by Isnaini Dot Com