Open links in secondary window

::blurry me::-::sumbody please give sum lite::

it just one of many place where i can put all my craps and tell the whole world what happen to me n what am i thinking about life....

 
(UNDER CONSTRUCTION2010)Meh chat kat sini...korang nak tanya aper2 pun boleh...akan cuba di jawab..InsyaAllah..(UNDER CONSTRUCTION2010)

Currently Favorite Music Video
m.a.s.a. s.p.o.n.s.o.r. p.e.s.a.n.a.n.

Yahoo! Avatars U.K. & Ireland

Add Me At....
    http://www.friendster.com/profiles/selserkem

    http://www.facebook.com/profile.php?id=652253774

    http://www.myspace.com/maxxperezwu

Bloggers "Family Affairs"
Bloggers "Kenalan kolej"..
Bloggers "TABIK HORMAT"
Bloggers "AkmaFC & Jiwangans"..
Bloggers "Nubies"
Tertinggal Komuter??!?!
Tertinggal ERL????
hullloooooo!!!
Monday, July 31, 2006
Waaa...

lama sih tak mengepost info2 terbaru...

erm lemme start with.......

last weekend (btul ke?? hari sabtu n ahad) mmg sy xde kat umah...menghadiri majlis hari jadi utk my dad serta makcik2 n kazen2..yg di buat kat wangsa maju...dijdkan pulak waktu tu AF start....sumer sonyap ajo.....biler time peserta yg diorg sokong muncul..menjerit laaa...gema satu umah..raser2 cam org seblah pun dongar....kui3x..

but NEway...my dad dpt beberapa hadiah by my relatives..tak yah laa citer kat sini..cuma..bagus laaa..sekurangnya...they remeber my dad..rite???

hari ahad plak...balik Jempol...saper tak tau...cari laa kat peta malaysia...jempol tu kek mano....mengemas umah "baru"..sbb my aunt dh pindah blk kampung...sejak my grandma xde ni...cuma hari2 raya je laaa blk kampung..lagi satu umah tu xberpenghuni...takut jugak kan....jadi my aunt yg baru je bersara ni amik keputusan utk tinggal je kat sana...

bagus utk sape?? utk kitorg ni laa..nieces n nephews dier..sbb demi tak mahu menghampakan kitorg ni...sumer channel dier amik...except..variety,sports, Dynasty, Movies n News...xkisah laa....asal ader discovery..OK laaa tu...<---cover baik giler...sedey sbb xleh tgk channel V sebnarnye..

disebab kan umah tu tlh di ubah suai...jd spacenye agak luas laa..ye ke?? tak pasti laa...cuma berharap sangat klu bahagian umah yg kat blakang tu dikekal kan...bukan aper..byk nostalgia kat situ...malangnya tempat tu jd stor je....

kitorg balik kul 6pm...ala...cuma 3jam perjalanan je dr sana ke umah....tapi sbb my mom nk treat my kazen n husband..jd kitorg berenti sat kat stadium Paroi...makanan dier OK laa..but lokasi kitorg makan tu yg angker....kat seblah kubur...hehehehe....ala biasak laaa...

balik umah...GnG dah habis...sedey laaa..tapi xper....tunggu diorg kat forum akan citer....

btw...nk ucapkan takziah pd Hani Karmila sbb kehilangan ayah di depan mata...harap dia tabah dlm ujian yg diberi oleh YG MAHA ESA...semoga roh Allahyarham di tempatkan dgn org2 yg beriman........AMMMIIIIIINNNN..


minggu lepas gak...ramai org yg sy kenali pergi meninggalkan org2 y tersayang menuju ke alam yg lebih abadi...diharap mereka juga bersama org2 yg beriman....ammmiiinnn....

erm...hubungan sy ngan ORANG ITU masih belum ader penyelesaian...ntah laa...izzit me who being childish atau dier yg tak menjadi dewasa??? hei kamon laaa......kita kan growups..takyah laa nk buat perangai yg xde pekdah ni...buat sakit je.....bende2 klu boleh settle, xyah masam muka kan baik....ni tak....nak kata sy ni baik sgt, tak laa....baik lagi princess Diana tu...

dah 2-3 org approach sy....tny what really happen...I tell'em my side of the story..pastu mintak diorg dengar plak from dier...sbb 4 me..sy tak suka klu masam muka klu tak tau citer sebnar...baik dengar citer 2 blah pihak..pastu kita yg jd pendengar ni yg decide...kan bagus...mcm ader blaku dlm satu kes ni between one of my closest fren ngan my buddy...diorg masam muka...bila jumpa depan mata, i ask them utk citer aper jd...so as a fren...i tried to gv my advice..tak belah mana2 pihak...fair n square... dua2 kalah..dua2 menang.....skrang diorg jd kawan baik lagi tu....(i mean REAALLLLLYY CLOSE...smpi ke jinjang plamin)...

jd dlm hal ni...terpulang pd ORANG TU...klu dier nk jumpa..i dun mind...klu dier nk marah..itu sy akan.....(sila sambung sendiri)


dh laa....mals nk pikir psl ORANG TU....sbb nk banding kan masalah dier ngan masalah kat Lubnan ni..lagi baik sy tgk channel 90 tu..sekurangnya...xyah laa nk tumpahkan air mata utk org yg mmg akan ader utk minggu2 yg akan dtg...tumpahkan pd anak2 serta wanita2 Lubnan yg terbunuh atas kezaliman Israel...

so ucapan sy pd ORANG ITU.....UP TO YOU...YOU ARE OLD ENOUGH TO THINK.....saje besarkan part old tu....


about my cat...diorg dh bukak mata....bagus laa.....tapi...one of them cedera...so 2morro nk pi vet..pi tgk OK tak dier......harap2 xde paper la....

pastu, sy dpt comment by one of my fren....so nk balas blk... i cuma mintak bantuan dr one of my fren utk cut that part ajer...tak amik sumer...sket je....klu u marah..sowie OK...i promise i will buy the original VCDs....*sambil melutut*



it's all from me...

-out-

Photobucket - Video and Image Hosting

-maxx-

hasil muntahan pikiran maxx @ 10:18 PM   1 kata balas
me...hehehhee...gelak lebey....
Tuesday, July 25, 2006

Hi….

Pg ahad, baru je anto mak pi KLIA…ader keje luar pejabat..so…next 4 days..kitorg adik- bradik+bapak kene laa masak sendiri..eeelllleeehhh..ingat den xleh masak ko???… boleh laaaaa……………..

Lepas anta mak kat terminal….kitorg di ajak oleh pak sedara den yg amat ku cayangi utk membuang duit dan masa…kat Alamanda putrajaya….ok laaa kan..kitorg pun xtau nk pi mana…so…dh smpi sana..terus kitorg lepak kat depan pentas..OK laa tu….dpt jumpa ZarinA….hazama…tasya..liya..shaz….tak lupa gak…Reza…Alam....Fitri...Camelia....Vince...dan lain2….kali ni tak brape intense-walaupun raser2 penggunaan intense tu xtul…tapi LAYAN…..- (smalam agak tense…saper tau…BIARLAH RAHSIA)…

Esok start cuti….boring ka aku?? Tak laaa….banyak bende leh buat….maybe aktiviti/kerja yg sy buat nnt akan kurangkan stress dlm diri…ye laaa….slain tak perlu mengadap “ORANG ITU”, sy dpt gak pi merewang ke tempat lain…..hehe…

Mlm ahad gak….muka yg tak kiut ni masuk TV….ala…watak kecik je….biasak saja…tapi ok laa kan….ader tu tak brani langsung…HAMPEH…aper2 pun thanx a zillion 4 vivien n fren….Ms. Lina….Ms. Angie…..dan sesaper je laaa….sbb bg peluang sy jumpa ngan Pierre Andre N Mazlina…… kat bawah ni adalah signature diorg…. Jgn jeles…


me in Gol n Gincu.....cari minah yang lain dr biasak....click laa dulu OK...


Photobucket - Video and Image Hosting
Pierre's signature 2 me...


Photobucket - Video and Image Hosting
Lyn's Signature to me...



Hari sabtu ari tu..waktu konsert AF…ternampak laa sorg mamat ni…muka dier cam Yusuf dlm citer Dunia Baru… ni pix dier….ader saper leh clarify???

Photobucket - Video and Image Hosting

sorry pix x clear....mamat pki baju merah tu....

Ok laaah…..tu je…..thanx 4 reading it…..




-out-

Photobucket - Video and Image Hosting

-maxx-
hasil muntahan pikiran maxx @ 10:20 PM   0 kata balas
Dayang Bersalin....
Hehehe...

bagus tul laaa..dpt tgk dayang beranak....

tapi kan..ader pelik berlaku.....anak dier...sumer tak ikut mak....


nak kata ikut bapak pun..xleh..sbb bapak dier kuning...xtau laa kalau dayang ni MAKAN LUAR...

hehehe...maaf yaaa dayang....

Aper2 pun..ibu dan anak2 berada dlm keadaan selamat, sihat dan stabil...


pix akan di post kendian...tunggu yerk???

-out-

Photobucket - Video and Image Hosting

-maxx-
hasil muntahan pikiran maxx @ 10:10 PM   3 kata balas
Aku.....ke???
Sunday, July 23, 2006
aku puas ati ke Amirul kuar??? MAYBE...

AKU gembira ke waktu dengar yg x-student akan diserap kembali??? TAK....

paling utama....

AKU puas hati ke tgk "drama" mlm ni??? Sangat puas ati...diorg pandai bawak watak....



out

Photobucket - Video and Image Hosting

-maxx-
hasil muntahan pikiran maxx @ 12:18 AM   0 kata balas
AKU.....dan AMARAH.....
Saturday, July 22, 2006
PERINGATAN: MENGANDUNGI OFFENSIVE WORDS YG MENYAKITKAN HATI ORG LAIN....pd yg cepat sakit hati tu.....sila blah skang...

Memandangkan 2 posts yg lepas, aku dh marah…so aku continue lagi…tak salah kan nk marah….tapi biar bertempat….

It start with……….

One day..aku dpt chat ngan sorg teman ni…Anje nama dier…….dier tny aku something….bcoz kitorg waktu tu nk beli hadiah utk sorg kenalan ni….so..my fren ni tny, “iylia..what do u think about S?” aku jawab blk “OK laaah dier…naper”“takde laaa…aku dgr citer ader org hangin ngan dier.. Sbb dier buat hal sendiri je….kita kan geng…kene aaa mintak pendapat kitorg gak”…Ohh..psl tu ke? Aku buat tak tau je laa..sbb S ni kira tak laa brape kamceng ngan aku…tapi still best gak kawan ngan dier….

Tapi…..ader bende ngan aku stuju ngan anje ni….mmg S bikin hal sendiri je….sbb ader bende yg dier ingat dier boleh buat sorg..tak mintak tolong pun…aper2 je laaa……

Tapi time goes by…..S slalu je panggil2…mintak pendapat itu…ini….sbg sorg sahabat…Rude klu tak tolong kan?? Lagipun…klu idea aku ni bernas…dier pun dpt profit….

Nk jdkan citer…aku di jemput utk jumpa ngan sorg lagi kenalan aku ni….aku teruja jugak laaa…so aku ader laaa bwk kamera cabuk….nnt nk amik gambar kan….saper taknak amik gambar klu kwn aku tu ADAM AF2….hahahaha..kene tipu..takde laa…persis Adam..Cuma dier tak laaa mat cermin..kental sehh….skrang manager kat sebuah syarikat kat JB…nama dier Repa…peminat Reefa….

On the net..aku tgk dier jrg on9…tapi ader gak dier mintak..nk pix dier ngan si Repa ni…aku kata OK laaa…nnt aku anto….biasak laaa..MELAYU MUDAH LUPA….aku tak terkecuali…ngan exam…pastu ngan assignment tak siap…aku jd kabut….mmg aku lupa langsung psl bende ni…..

Bila aku abis salah satu paper yg aku amik…aku terus cucikan pix member2 aku yg lain..sbb waktu tu…dr 10 org yg ada…..Cuma aku sorg je yg ader kamera…jd kebanyakkan pix aku kene cuci laaa…aku dh siap cuci utk member2 yg lain….aku terlupa langsung psl permintaan S….

smpi laaaa…….

“ Erm…gmbr yg aku mintak mana???” aku jwb balik…. “gmbr mana??” …aku tgk muka dier yg memula tu ceria mcm kanak2 ribena…..tetiba masam mcm kucing br makan Asam….aku tak kisah lagi dier marah….mmg salah aku…aku tak jock down….mcm yg lain tu..aku mskkan dlm organizer….so mmg aku takkan lupa..klu luper pun…aku still ader info tu dlm organizer…so…nk taknak…mmg aku kene marah..tapi kan….yg buat aku hangin tu…takkan dier tak tau aku ni exam…mcm dier tak kisah laa….dh keje…..aku student lagi…mak bapak tanggung….bil2 letrik, air, henpon..still bawah nama mak bapak…kene aaa paham..takkan aku sorg je nk paham dier…siap kata kat aku tu….menyesal inform aku psl member aku tu (si Repa) ader….so..aku tanggung kesalahan tu..aku sanggup pi kuarkan budget sendiri…bg dier other media sbg ganti…nak tau aper jd?? Dier mengamuk…aku xleh laaa nk lama jumpa dier…mak bapak aku dok calling2 aku je….nk mampus..mau kat umah nnt aku kene sebat….jd aku pass kan media tu kat salah sorg kawan aku yg mmg kebetulan follow dier dr blakang….


Waktu aku tulis..adakah aku marah??? Korg rasa camne?? Adakah aku perlu dimarahi…maybe korg tak kene….disebabkan aku kene marah kat tmpt public…aku rasa malu….patut laaa aku rasa klu boifren/gilfren gado2…sure si boifren/gilfren yg nk pujuk tu mesti malu giler..dh laa kene herdik kat public..dpn org ramai plak tu….


Soklan cepumas utk korg…………………………………

korg rasa aku tgh marah ke????


Nama2 yg di gunakan at atas ni ader yg btul…ader yg tak…..jd figure sendiri….




-out-

Photobucket - Video and Image Hosting
-maxx-
hasil muntahan pikiran maxx @ 7:43 PM   0 kata balas
SAPER lu???
PERINGATAN: MENGANDUNGI OFFENSIVE WORDS YG MENYAKITKAN HATI ORG LAIN....pd yg cepat sakit hati tu.....sila blah skang...

Birthday papa dh dekat…damn..tak sedia langsung aku……Sebbaik dh start cuti….boleh laaa merewang ke mana2…aper2 pun pd student SEGi ADP..slamat holiday lama2…

Tahun ni ingat nk blajar buat sumthing new laa….walaupun dh nk abis tahun ni..tapi…still aku ader lebey kurang 4 bulan nk try kan…so..let see….keje…quite nice..takde laa makan tido je kan…..babysit pun ok….jd cikgu utk bebudak darjah 1-3 pun OK..tapi kene kesabaran yg kuat…

Erm…komik kat umah (spefic sket, dlm bilik) penuh tahap gaban..ni klu bagi dayang branak kat sini pun tak sedar….klu di biarkan bertingkat ni…ntah2 sama tinggi ngan umah aku ni….ok ler tu…..sebnarnya..org2 tak menghargai bakat artis2 (terutama Malaysiab Artist)…bukan artis penyanyi tau….pelukis ni….sebagai contoh…mak bapak kita….asik2 dok kata komik tak elok..mengkhayalkan..etc..etc…what the f**k??? I don’t give a ***t about it…some of them –pelukis- (pd yg tak tau laa.yg tau tu…buat bodo je…) pelukis utk komik2 antarabangsa….ala..klu bgtau pun kat sini..sure korang tak kenal….tapi..aku bangga ngan diorg..MALAYSIA BOLEH……

Alhamdulillah..bilik dh kemas….waktu minggu2 akhir (aku rasa last 2 weeks b4 semester end)..bilik aku ni dh mcm tongkang…ehhh bukan tongkang..tmpt tinggal tikus…(ntah2 klu aku kemas bebetul ni..ader kut tikus buat family….eeeeeuuuuuuwwww)….
Smalam….my last exam utk semester ni…my classmate Cuma 6 org..sbb short sem…so..kitorg agak rapat..menjadi citer….one of my classmate xdtg lagi..walaupun jam dh menunjukkan pukul 9.45pg (exam start kul 10am)…so I called her….ghopenye dia silap tgk masa…..dia ingat exam start kul 3pm…jd kitorg bgtau lecturer psl bende ni….lecturer bgtau kat penjaga peperiksaan yg kwn kitorg ni lewat….lecturer pun ckp kat kitorg…jgn kuar dulu selagi kawan kitorg tu tak sampai lagi…jd aku yg mmg dh siap part short answer…amik keputusan landing kejap….sesedar kawan aku dh smpi..so aku kuar skali ngan dier…kiranya aku siap lambat laaa..sbb kwn kitorg yg lagi 4 tu dh blah….GOD save her that day……AMMMIINNNN…..

Tapi..ader gak citer yg tak best….BODOH….BODOH…BODOH….tu je perkataan yg boleh diberi utk situasi di bawah….Disebabkan sudent tak ramai amik paper tu..so kitorg combine ngan satu lagi kelas…aku tak ingat subjek aper…nk jdkan citer….ader sorg mamat ni…dier asik2 pi toilet…aku tak heran…kolej aku tu mmg sejuk….but klu pi toilet smpi 3 kali dlm 40 mins….pelik tak??? Jd..salah sorg penjaga ni…pi laaa toilet….guess what?? Dier tangkap mamat tu tgh meniru..ala..style lama..style ni aku try dulu waktu trial SPM…Cuma aku pndi sket laaa..bawak plastic skali ngan kertas2 “toyol” (hei…aku Cuma buat waktu trial tau..SPM tak buat dh..tak berkat seeehhh)..mamat ni plak..dier pi lipat masuk poket…bengong tahap cipan mengangkang…..akhirnya..dier kene kick out dr dewan peperiksaan…kat luar kolej…boleh plak dier salahkan lecturer…weeeii…..awak tu yg bebal….nk salah kan org lain plak……bodoohh….

Dh aa….nk buat 2nd posting…..thanx 4 reading my blog….



-out-

Photobucket - Video and Image Hosting
-maxx-
hasil muntahan pikiran maxx @ 7:43 PM   0 kata balas
posting pasal sakit hati!!
Friday, July 21, 2006
Aloo all...

bukan xde idea nk berucap....tapi..mmg boring tahap gaban....so...mcm tajuk posting kat atas...nak marah je hari ni...

last nite...call my friends back in Perak...Serious sh*t...i miss them...hampeh tul laa diorg...mentang2 bdk design..alasan baik giler.."aku xde kredit nk call laa....", "PTPTN aku sem ni cukup utk buat beli stuff je"..."ko lain laaa..Loan PAMA..topup mintak je"...Mintak Tengkorak HANG!! aku pun kene save baget laa...korang ingat aper!!!aku tau korang ader baca blog aku..klu tak..takkan ader sorg dlm reramai yg aku call tu pggl aku FANATIK AF....sukati jantung aku aaa..aku xkaco korg..lain aaa klu aku amik balak korg ke haper ke...

berbalik pd kehidupan skrang....ader rasa2 nk buat bisnes laa lepas habis peksa ni...bukan Multilevel ok...xpercaya ngan bende2 xde pekdah...btul...wat aper nk KAYAKAN org atas je....


also malam smalam....ader laa sorg hamba Allah ni....sy nmpk dier on9 kat my YM....a few hours i saw "mi amor" pye nick on9...sbb xnk kaco dier..( ye laaa...dier kan nk jd scorer...xleh kaco)so buat2 xnmpk je laaa....my status: invisible to all.........until nick yg sy tunggu2 muncul.....sy terus me on9 kan pd grup2 tertentu....to my surprise.....the person yg mmg on9 tu...boleh plak log off tak smpi 5 mins lepas sy menukar status sy...what the ****!!! ok laaah....waktu tu pikir positif...maybe dier dh ngantuk kut......ye aaa....waktu tu dh pukul 12 lebih.....smbl chat ngan sorg kawan dr obersi....sy pun wat checking kat website yg mmg sentiasa sy masuk.....nk jadi lagi kelakar......biler sy nk anta msg kat web tu..nmpk plak nick dier kat sana....ceeehhhh......so...ucapan yg dpt aku bg.....ckp je ko xnk ckp ngan aku...jgn lari...aku tak kaco ko laaa....melainkan klu ko yg kaco aku dulu...klu ko boring tahap gaban...buzz je laa....xper laaa....aku kene hormat ko sbg kakak....sbb ko lagi tua dr aku.....tak manis plak klu ADIK kaco KAKAK....aku tau ko baca...takpun ko buat2 mcm tak baca.....aku paham...saper laa aku kan...nk banding ngan ko...mmg x sama level....mcm satu lagu indon tu..."Aku org kecil...kau org besar, kau umpama gajah..Aku hanya Semut Merah.."

hari ni (20-07-06) xdpt tgk diari...tapi sepanjang blajar tadi...mmg dpt tgk diari setahun yg lepas....ader scene baik PUNYA!!!! bakal menaikkan index......


rasa2 lagu ni je kut dpt kurangkan rasa amarah kat hati ni.....wat masa sekrang....

Aku yang lemah tanpamu
Aku yang rentan karena
Cinta yang t'lah hilang
Darimu yang mampu menyanjungku

Selama mata terbuka
Sampai jantung tak berdetak
Selama itu pun aku mampu
Untuk mengenangmu

Darimu kutemukan hidupku
Bagiku kaulah cinta sejati

Chorus :
Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu
Kan kujadikan kau
Kenangan yang terindah dalam hidupku

Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang t'lah terukir
Sebagai kenangan yang terindah


thank god nick dier tak nampak hari ni..klu tak..sure kene maki hamun......So..BEWARE!!!!


-out-

Photobucket - Video and Image Hosting
-maxx-
hasil muntahan pikiran maxx @ 12:16 AM   3 kata balas
Gooooooooollllll!!!! with LIPSTICK????????
Monday, July 17, 2006
Smalam...tgk tv...non-stop..*tak ingat peksa betul aku ni*...dr kul 8pm smpi kul 12am....hehehe..bukan tak slalu buat..cuma nk citer sket laaa....

smalam my family cam tak tau nk tgk yg mana..kat RTM1 ader Hits 1 Final.....kat TV3 ader Mentor.....so....lepas berita pukul 8.30 kat NTV7..terus remote bertukar2...kejap kat mak..kejap kat ayah..pastu kat adik..last2...ayah bukak satu channel and x leh tukar.. KUNCI KHAZANAH kat RIA..hehehe..but OK laa kan....sekurang2nya...xde saper yg argue..hik3x...

pukul 9pm...mak tgk kejap kat TV1....mana laa tau klu best kan....mak kata tak clear..pastu host mcm ***p** (terpaksa di bintangkan).....tapi sebnarnya nk tgk semua jejaka2 yg bertanding (Xcept Achik).....and oso Farah...Misha....walaupun Mawi and M.Nasir can't make it, tapi diorg menang besar smalam....tak ingat brape nilainya....but lumayan yg pasti...

tapi..part paling besh skali.....biler Siti Nurhaliza secara adil dan saksama *iyer ke???* tidak memilih salah sorg pun calon protege nya...tapi pilih plak protege org lain...aper citer ni?? ingatkan yg top 12 ni berentap sesama sendiri (contoh=2 calon protege berebut utk dpt sorg mentor)...boleh plak camni kan....MHI pagi ni plak kata Family salah sorg peserta yg tersingkir tu nk wat laporan Polis...patut ke?? ntah laaaa...nk saman sape pun?? Siti?? TV3??? atau kedua2nya skali???

walau aper pun....smalam....tgk Gol & Gincu the series....for those yg tak tgk filem yg bertajuk sama...ingin di beritahu..anda teramat laaa rugi giler2....sedangkan ader sorg nenek berusia 65 thn pun kata citer ni best...inikan pulak anda sumer yg berada di lingkungan 20-50 thn ni...walaupun citer ni citer remaja...tapi ni laaa salah satu citer yg bagi sy yg hina lagi kurang cerdik ni kata...amat laa best..lain dr citer2 yg kita slalu tonton kat TV... ala...klu ckp lelebih pun..bukan boleh buat aper pun..slagi ader citer2 yg tak bwk pekdah.....tapi income masuk je....kita sebagai penonton ni boleh tgk goyang kaki je laaa....

berbalik pd Gol n Gincu the series.....pd yg saper yg dh tgk filem tapi xde kesempatan nk tgk versi TV....ingin diingatkan..bahwasanya..ini boleh dikatakan sambungan dr filem...bagaimana Reza n Putri, Shasha n Eddy serta beberapa watak lain....btw....Shasha n Eddy dah putus...Eddy smbg blaja kat Australia (antara alasan awal Eddy nk berpisah ngan Putri)..skrg Shasha nk di goda oleh sorg mamat....nama wataknya Haikal...nama betul tak pasti...hehe..but i kinda like him though..hehehe..blimey....


Putri n Reza plak dlm post-breakup ....sbb aper diorg breakup...tu..jgn tny sy...pi kat ===> Gol dan Gincu..korg akan tau..hehehe

erm.....I met Pierre Andre in person...yeah...tinggi...buat hati cair seyh......hahahhaha....paling tak tahan senyum dier.....skrang ni torn between two....nk sokong Reza ke Haikal...hurrmmm...

Nk post pix kat sini..but...xtau apsal xleh..maybe ader problemo kut..hehhee....


-out-

Photobucket - Video and Image Hosting
-maxx-
hasil muntahan pikiran maxx @ 9:36 AM   4 kata balas
Aiman tak kisahhhh........
Sunday, July 16, 2006
Alopz peepz....

hehhee...minggu ni agak bz laa...bukan ngan keje je..ngan segala2nya...exam weeks start 2moro (17.07.06-22.07.06)..ini bermaksud...dh xleh nk pegang pc je...lepas seminggu ni....boleh kut..hehhee

last thursday...pi tgk pementasan final project by public speaking class.. tajuknya "behind closed door"...wonderful...erm..walaupun ader part yg tak braper paham..but yeah...overall...it was a great show....it' is about a guy who is (in this show) was handsome..good-lucking..and every girl-next-door type of guy they wanted to get married....and there's about 4-7 girls in the show....some of them missing after they been invited by the man for dinner or just for a tea....wanna noe what happen to them?? Like Siti's song, BIARLAH RAHSIA...hehehehe

On friday...i've been to 9 places within 8 hours..phheeewwww..balik umah mmg terus tido..dah tak pikir aper...penat giler.....

aiyoohhh...my dad's birthday lagi seminggu...xtau nk bg aper...since dier ada bagi hint that he wanted something for present..kitorg xleh nk figure out aper bende..kat Jusco Equine Park ari tu pun, dier dh bg hint..but still..the smartest person among my siblings pun tak tau...hehehe

Smalam konsert AF...mmg tak tau laa nk ckp aper...mmg dah rezeki dia nk kuar...sy tak kata sy x sokong...cuma ader sorg tu je yg patut dr awal lagi di singkirkan....mungkin biler smangat kenegerian memuncak, ni laaa yg terjadi....tak yah sebut saper...korang pun tau kan???

this morning...dpt msg dr KC....perbandingan antara konsert smalam ngan konsert yg sama tahun lepas..mmg takleh di sangkal..yg lepas mempunyai aura dan chemistry nya tersendiri..kali ni.blum nmpk lagi..mungkin chemistry muncul lepas berakhirnya konsert2 AF yg masih terhutang.....

Tahun ni...akan jadi perlawanan 3 penjuru (seperti kata pengacara malam tadi) utk pelajar2 AF4...klu AF1=5 finalis, AF2=6 finalis, AF3= 4 finalis, AF4=(maybe) 3 finalis....adakah jd 2 lelaki,1 pompuan?? atau 2 pompuan,1 lelaki..atau 3 lelaki?? anda yg mengundi menentukan....jadi..teruskan AFUNDI anda yer..jgn nnt pelajar sokongan anda tersungkur di antara anak2 tangga terakhir seblum bermula konsert SEBENAR!


-out-
Photobucket - Video and Image Hosting
-maxx-
hasil muntahan pikiran maxx @ 2:35 PM   0 kata balas
nk wat aper ye....
Wednesday, July 12, 2006
Hari ni...xyah baca posting...kita tgk pix je....ni antara pix yg yg sy kumpul sejak seminggu yg lepas....


Photobucket - Video and Image Hosting
*credits to tobymiaw*


Photobucket - Video and Image Hosting
taken by me..dunno why i think this was the cutest ever pix i ever captured.....


Photobucket - Video and Image Hosting
*credits to tobymiaw*


Photobucket - Video and Image Hosting
*credits to tobymiaw*


Photobucket - Video and Image Hosting
*credits to tobymiaw*


Photobucket - Video and Image Hosting
*credits to KC*


Photobucket - Video and Image Hosting
*credits to kago@FORUM CARI.my*

sila dptkan permission dr owner klu nk amik pix2 ni......thanx yaaa

-out-

Photobucket - Video and Image Hosting
-maxx-
hasil muntahan pikiran maxx @ 10:27 AM   0 kata balas
BERITA HARI INI!!!
Tuesday, July 11, 2006
Muka depan kebanyakkan paper hari ni....

Photobucket - Video and Image Hosting
Berita Harian

Photobucket - Video and Image Hosting
Harian Metro

Photobucket - Video and Image Hosting
The Star

Tak kisah laaa aper yg kuar kat paper....








Tapi....




























yg seterusnya ni kene bagi full..hehehe















Photobucket - Video and Image Hosting









JANGAN MARAH haaaaaaa.........
hasil muntahan pikiran maxx @ 12:45 PM   0 kata balas
Janji aper aku ni???
Sunday, July 09, 2006
sperti posting sy yg dulu...sy janji nk citer psl mawi...sebnarnyer mmg xde yg hangat...cuma harap Mawi tabah dgn segala dugaan yg menimpa..ingat hidup ni mcm roda...jap kat atas...kendian ke bawah...asalkan kepala pandang tanah dan kaki pijak kat permukaan....org kata jgn pndg ke belakang...sy kata..biar pandang blakang supaya leh jd panduan dan pedoman pd masa akan dtg....

erm...my life xde yg menarik.....bz ngan kelas...my final assignment...aduuhhhh..penat oooo...but i hv one day off and i try to spend it as to fulfill masa2 sy luangkan pd pelajaran..ye laaa..klu dok otak di cramp kan ngan blajo je...mau jadi giler.....

jumpa wmy lovely fren and oso other's people sweetheart....berjaya mengurangkan sedikit sebanyak tensen di hati utk presentation sy pd hari keesokkannya...and to my surprise..ghopenyer my lecturer adalah kipas susah mati pd kedua2 artis feveret.....so..sy dgn rela hati memberi segala sumber2 yg ada utk lecturer sy "menjiwang"kan hati..hahhaha...

berbalik kembali cerita asal....pd satu majlis anjuran Azwan Ali Production, jumpa ngan Joe Lee...ala...reporter tu..sy pelik laaa..awat org sumer kata joe ni teruk?? for me OK je ngan dier...maybe diorg ni peminat FANATIK pd x-student yg dh di vote dlm konsert AF yg lalu kut..but to my personal experience (walaupun br jumpa dier 2 kali je)...dier OK...senang nk ckp2....to Joe..sorry laa... sy x byk ckp...xde idea loooohhhhh....

pd KC...thanx 4 ur invitation.....pd Whoever-this-may-concern and The-proper-attire of-the-day...what ever happen after this...my vote still be with u guys....

pd yg masih tak paham2...renung2kan laaa....dier cuma og biasa....jgn di kongkong hidup dier...kang yg di harap berkecai, yg tinggal hanya abu....


ok.... that's all from me.....

-out-
Photobucket - Video and Image Hosting
-maxx-
hasil muntahan pikiran maxx @ 11:04 AM   0 kata balas
countdown to my keys........
Sunday, July 02, 2006
hasil muntahan pikiran maxx @ 11:35 PM   1 kata balas
LAMA SIOT!!! me and my journey throughout last 3 weeks......
Damn...it's been 3 weeks.. a.ka. 21 days i didn't update my blog...

hahaha..so...starting of this week..i try to be more frequent duduk depan PC...

for starter.... i'm on my exam...eventhough it just a day..but i wanna have my full concetration on that particular paper...Alhamdulillah..it goes preety good..I GUESS...hehhe

walaupun bz..ader gak masa follow AF....macam biasa.....saper ader kat atas or kat bawah..sy dh tak kisah...skrang ni tunggu saper yg boleh buat persembahan yg bebetul boleh sy simpan dlm ingatan...

2nd of all....lepas paper...my fren (from JU and AFC) buzzing up my life..asking me to join them utk konsert Karnival kuarga penyayang kat Shah Alam...aper yg berlaku waktu tu..boleh laa korg cari kat laman2 web 2 group yg di nyatakan....balik umah kene punish..x leh tgk AF...hehhehe..MY BAD!!!

3rd....TAKZIAH PD MAWI.......AJAL MAUT DI TANGAN ALLAH..kita hanya merancang..Allah yg menentukan..AL-FATIHAH......

4th....my presentation.....damn..i hate to say it..but...*duh*...doakan laaa sy lepas OK...

dan yg last ni..b4 sy masuk tido...harap sumer yg PENAH SAKIT ATI ngan dia...tolong tampil ke depan..kita slow talk..man to man....one on one....awak bawak hujah..sy bawak hujah....ADER BRANI????

Photobucket - Video and Image Hosting

*thanx to emy utk pix ni...

My next posting would be about Mawi.....pd saper yg nak baca laa.....pd yg nk baca....jgn raser marah...mungkin akan buat org rasa sy ni anti-mawi..tak..sy bukan anti mawi...sbb dier baik ngan kawan.. and i believe on MAFIA...TAIKO.....i mean..diorg penye bond (bukan james bond OK).....AAAhh..later..wait OK....



-out-
Photobucket - Video and Image Hosting
-maxx-
hasil muntahan pikiran maxx @ 11:04 PM   0 kata balas

About Me

Name: maxx
Home: Ser-dunk, Selangor, Malaysia
About Me: I like to be with my family..hang out wit my frenz...and talk for hours at phone.....
See my complete profile
Wishlist

  • Harry Potter DVD collector's boxset
  • HSM DVD collector's boxset
  • Twilight Saga DVD collector's boxset
  • MacBook Air
  • Kia Picanto
  • Mr. Right
Movies that I planned to catch

  • Harry Potter and the Deathly Hallows part 1
  • Harry Potter and the Deathly Hallows part 2
  • Twilight Saga: Breaking Dawn part 1
  • Twilight Saga: Breaking Dawn part 2
  • Muallaf
  • Valentine's Day
  • Beastly
  • The Karate Kid
  • Toy Story 3
  • Me & Orson Welles
  • Footloose
  • Julie & Julia
  • Young Victoria
  • The Smurfs
  • Scott Pilgrim vs. The World
  • National Treasure 3
  • underconstruction2010
  • underconstruction2010
Penaja tak berbayar...

Free Blogger Templates

BLOGGER

Click here to Join StacyFC
Let's make sure she'll become next AF's pearl..ALAMAK TERLEBIH SUDAH...

Click here to Join Nubie Club
Let's make him the next pearl, along side his buddies in AF6...CAYALAH...

Click here to join jiwangunited
Click to join jiwangunited

Click here to join Gua.com.my
Click to join GUA.com.my

Click here to join GlaxieBlog*
Click to join GalaxieBLOG*

Click here to AddictingGames.com
Click to Play Games, Free Online at AddictingGames

Click here to Miniclip.com
Click to Get Free Games n Shows

Click here to join HOManiacs Malaysia
Click to join HOManiacs

Click here to join JC.net
Click to join Jay Chou.Net

Konfem aku ke Sana...AT LEAST ONCE A DAY!!!!
Pusat mencari Vidclip2 best

Kenangan lama menikam kalbu

Forum mencari kawan lama...senior dan junior

UiTM Dihatiku

American Degrees..LOCALLY

SEGi..my new-found school

we R in F.I.R.E. Club

The Actor's Studio

Comic Fiesta

Micheal Lau of Gardener's Gala

Forum Minyak Tanah

Red Film

Sepet

Malaysian Videos Award

Kaki Seni

Finas

Tempat Usha komik, majalah anime terbaru

Majalah Media Hiburan

Harian Metro Online

Usha Henpon Murah kat sini

Pusat penukaran waktu

Tempat aku tgk RM jatuh mendadak

AXN's Too SEXY...

underconstruction2010
underconstruction2010

Siaran Paling Syiok

www.hotfm.com.myHotFM

www.hitz.fmHitz.FM

www.era.fmEra.fm

www.radio1.com.myNasional FM

www.my.com.myMyFM

© 2006 ::blurry me::-::sumbody please give sum lite:: .Template by Isnaini Dot Com